Traxotic Networking
aangedreven door open source software
bezoeker IP: 44.211.31.134:57644
loginOver Traxotic Networking

Het fundament voor Traxotic Networking werd gelegd in 1999 toen eigenaar Dennis Baaten voor het eerst kennis maakte met het besturingssysteem Linux tijdens het eerste jaar van zijn informaticastudie. Hij ontdekte dat het gebruik van Linux vanaf de command line interface een uitstekende manier was om de werking van internet en intranet technologie├źn goed te kunnen doorgronden.

Enthousiast om Linux nog beter te leren kennen, transformeerde Dennis een oude computer (i486DX2) met twee netwerkkaarten in een Linux router om een internetverbinding te delen met meerdere huisgenoten. En een systeem dat dag en nacht aan staat, biedt natuurlijk mogelijkheden. De hobbyprojecten volgden elkaar in rap tempo op, en wat ooit begon als een simpele router groeide langzaam uit tot een volwaardige hostingserver.

In 2001 registreerde Dennis het domein traxotic.net om hiermee een mailserver met webmailomgeving voor zichzelf op te zetten. In 2002 werd het ouderlijk gezin voorzien van (web)mail, en al snel ontdekten ook vrienden en kennissen het gemak van Dennis' server. De eerste klanten waren een feit.

Eind 2014 zijn de activiteiten van Traxotic Networking ondergebracht bij Baaten ICT Security. De naam Traxotic Networking en de bijhorende domeinnaam (traxotic.net) blijven in gebruik.


© Copyright 2001 - 2024
Traxotic Networking is onderdeel van Baaten ICT Security - KvK: 62077651