Traxotic Networking
aangedreven door open source software
bezoeker IP: 3.17.74.227:25066

Veelgestelde vragen (FAQ)

Q: Ik heb mijn e-mail programma correct ingesteld. Waarom kan ik geen verbinding maken met jullie SMTP server?
A: Sommige internet providers blokkeren verkeer buiten het eigen netwerk op de poorten 25, 465 en/of 587. Omdat dit de poorten zijn waarmee een mailserver werkt, kunt u onze mailserver niet bereiken. U kunt dan het beste de SMTP server van uw provider instellen als e-mailserver voor uitgaande e-mail.

Q: Hoe verander ik het wachtwoord van mijn e-mailaccount?
A: In de webmail omgeving kunt u uw wachtwoord van uw e-mailaccount wijzigen.

Q: Ik ben mijn wachtwoord vergeten, kan ik dit laten resetten?
A: Ja, u kunt elk type wachtwoord door ons laten resetten. Neemt u hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Q: Iemand probeert me een e-mail met een bijlage te sturen, maar deze komt niet bij mij aan. Hoe komt dat?
A: Dit kan aan twee dingen liggen. Ofwel de bijlage bevat een virus en wordt daardoor geblokkeerd door onze virusscanner, of de naam van de bijlage eindigt op een van de volgende extensies: exe, vbs, pif, scr, bat, cmd, com, cpl, rtf. Bijlagen met dergelijke extensies worden uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. De verzender ontvangt geen bericht van de geblokkeerde e-mail.

Q: Kan ik e-mail voor geactiveerde e-mailadressen ook automatisch laten doorsturen naar een extern e-mailadres bij bijvoorbeeld outlook.com of gmail.com?
A: Ja, wanneer het domein wordt gehost door Traxotic Networking, kan e-mail voor één of meer specifieke e-mailadressen worden doorgestuurd naar een ander e-mailadres naar keuze. Neemt u hiervoor contact op met onze support afdeling.

Q: Is het mogelijk om mijn databases op een makkelijke manier te beheren?
A: Ja, u kunt gebruik maken van de software phpMyAdmin op https://secure.traxotic.net/phpmyadmin/. Uit veiligheidsoverwegingen is deze pagina alleen toegankelijk voor expliciet toegestane ip-adressen. Als u phpMyAdmin wilt gebruiken, neemt u dan contact op met onze support afdeling.

Q: Is het mogelijk om een eigen mailinglist te gebruiken?
A: Ja, Traxotic Networking biedt mailinglist diensten aan op basis van GNU Mailman. Neemt u contact op met onze support afdeling voor meer informatie en ondersteuning.

Q: Kan ik een SSL certificaat gebruiken om (delen van) mijn website te beveiligen?
A: Ja, u kunt een certificaat gebruiken dat is uitgegeven door een vertrouwde Certificaat Autoriteit. Neem contact op met onze support afdeling voor de mogelijkheden.

Q: Wat is de maximale grootte van e-mail bijlagen?
A: In theorie kan er per e-mail 27,5 MB aan bijlagen worden toegevoegd, maar door de wijze waarop bijlagen aan e-mails worden toegevoegd blijft hier maar ongeveer 20 MB van over. Vergelijkbaar met een bruto en netto hoeveelheid. Dit verschil wordt veroorzaakt doordat binaire bestanden op uw computer worden omgezet in ASCII tekens (het zogenaamde Base64-encoden), zodat deze aan een e-mail kunnen worden toegevoegd. Hierdoor neemt de grootte van een bestand toe met een factor 1,37 + 814 bytes voor headers. Dus om u in staat te stellen bijlagen van maximaal 20 MB te versturen, dient de e-mailserver 27,5 MB (20 * 1.37 = 27,4 + 814 bytes = 27,5 MB = 28835840 bytes) aan bijlagen toe te staan.

Klik hier om terug te keren naar de help pagina.

© Copyright 2001 - 2024
Traxotic Networking is onderdeel van Baaten ICT Security - KvK: 62077651